De acu 2 ani… Romania, te iubesc: Statiunile balneare romanesti, duse pe apa sambetei!

Borsec, un loc ales in care, inainte de ’89 cu greu se putea gasi un loc liber de cazare, din cele 9000 disponibile. La sfarsitul secolului al XIX-lea si in secolul al XX-lea, Borsecul traversa o perioada de plin avant, in care au fost construite cladiri impunatoare si baze de tratament asa cum nu se mai gaseau nicaieri in Europa.

In contrast dureros cu acele vremuri, Borsecul mai exista astazi in memoria colectiva doar gratie fabricii de imbuteliere a apei minerale, locul in care lucreaza 85% dintre locuitori.
Europa da si in acest domeniu o lectie dura Romaniei. Desi nu se vorbeste despre ape miraculoase, asa cum se spune ca ar exista la Herculane, Bad Ischl din Austria si Karlovy Vary din Cehia sunt doar doua exemple clare ca turismul balneo-climateric poate aduce beneficii de ambele parti: clienti foarte multumiti si afaceri prospere. In aceste statiuni nici o resursa nu e neglijata.

http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/romania-te-iubesc-statiunile-balneare-romanesti-duse-pe-apa-sambetei.html

Peisajul este intretinut cu grija, cladirile vechi sunt in permanenta renovate si pana si cei mai capriciosi clienti pleaca multumiti. In timp ce Bad Ischl si Karlovy Vary sunt preocupate sa atraga tot mai multi turisti, sansele ca Herculane si Borsec sa se impuna din nou in circuitul balnear european sunt aproape inexistente. Iar asta e cu atat mai dureros, cu cat Romania are cele mai mari resurse din Europa in turism balnear.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Presa RO. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s