Invitație și avanpremieră: sărbătoriți cu noi stațiunea BALNEARĂ Borsec! /pe 27.10.2012

La Borsec: sărbătoare prilejuită de inaugurarea băii publice

Începând din 27 octombrie, Borsec-ul reintră în circuitul orașelor balneare

Până la titlul oficial de oraș balnear de interes național mai este de lucru, dar se bifează un nou succes pe data de 27 octombrie în Borsec: se redeschide baia cu apă minerală, dotată cu bazine cu apă caldă, rece, saună. Primăria Borsec organizează o serbare „pe gratis”, cei care vor participa vor putea face baie, plimba cu bicicletele și vor putea servi ceai fierbinte cu rom și asculta un concert de jazz.

–          „Pe data de 27 octombrie, pur și simplu se scrie istorie în Borsec: punem în funcțiune baia publică proprie, astfel devenim din nou oraș balnear, cu un sezon oficial de iarnă”, ne dă vestea Mik József, primarul orașului Borsec.

Baia Ó-Sáros (în traducere: baia cea veche cu nămol) e de fapt  „vechea-nouă” baie: a existat din anul 1869 și s-a numit Baia Venus.

Aceasta a fost demolată prin anii 1950, împreună cu celelalte băi cu apă minerală ale orașului, mai apoi s-a construit institutul balnear și policlinica – acestea în momentul de față sunt nefuncționale, și mai grav, se află în paragină.

Acest proiect de reconstruire a băii publice a primit finanțare din partea ministerului de resort în valoare de 300 de mii de euro, însă cea mai mare bucurie pentru primarul orașului Borsec este reprezentată de faptul că această construcție a fost refăcută pe baza vechilor ilustrații existente și este identică din punct de vedere arhitectural cu vechea clădire a băi. Ferestrele mari și ușile din lemn, mica saună, sunt elemente care s-au refăcut în mod identic cu cele ale vechii băi publice.

Baia publică se alătură realizărilor care au fost întreprinse în ultima vreme aici, și anume Baia de soare, Calea borvizului, Parcul Millenium.

– Împreună cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, care ne consideră un viitor oraș lider al regiunii, și ne ajută material și moral, pas cu pas cu realizările, eu chiar cred ca această regiune are un potențial turistic deosebit și ne apropiem de reușită – spune primarul.

–          Programul pregătit pentru ziua de sâmbătă se dorește a îmbina util și plăcutul, vizitatorii vor putea să se destindă și să se bucure de panoramă, de efectele benefice ale apei minerale și totodată vor avea posibilitatea de a se delecta cu muzică jazz – a mai spus Mik Jozsef, punctând că toate acestea sunt urmare a unui sondaj propriu făcut de primarul Borsecului pe blogul său și pe un site de socializare. Evenimentul prilejuit de inaugurarea băi publice urmărește consecvent ideea interactivității. – Am plănuit ca această zi în care clienții noștri ne sunt oaspeți, totul să fie pe gratis, singura obligativitate fiind aceea că este obligatoriu să-ți treci numele în Carte de oaspeți. Astfel intră și oaspeții noștri în istorie, iar noi vom ști mereu, cine au fost cei care ne-au onorat cu prezenta la această serbare.

În cadrul evenimentului va fi lansat și un concursul de fotografie intitulat Salutări de la Borsec! Acest concursul se derulează până în data de 4 decembrie pe internet. Fotografiile cu cele mai multe vizualizări vor fi premiate de către primărie, care intenționează selectarea celor mai reușite fotografii pentu a fi utilizate pe viitor îb cadrul unui proiect special. (Detalii legate de acest concurs – într-un comunicat următor.)

Pentru orice informații, se poate apela numărul de telefon 0723/250411 (Mik József).

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Presa RO, Press. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s