Meghívó a borszéki fürdőnk október 27-i beüzemelési-ünnepére

 

 

Beüzemelik az Ó-Sáros fürdőt

 

Vendégtoborzó ajándéknapot szerveznek a borszéki fürdőünnepen

 

Ugyan a hivatalos „országos jelentőségű fürdőváros” cím visszanyeréséig még van munka, Borszéken a szombaton tartott vendégtoborzó fürdőünnep alkalmával történelmi fejezetet jelölnek ki a település saját fürdőjének beüzemelésével. Mik József polgármester és csapata vendégtoborzóként ajándékba ad egy napot a hírvivőknek.

 

„Történelmet írunk szombaton, erre várunk mindenkit egy ajándéknappal: az Ó-Sáros fürdőnk beüzemelésével korszaknyitó szolgáltatást avatunk, amely a fürdővárosi értékünk visszaépítése folyamatában meghatározó eredmény” – bocsátja elő a rendezvény meghívójával Mik József polgármester.

 

A faanyagból újraépült Ó-Sáros fürdő az 1880-as évekbéli Ó-Sáros hasonmása: kívülről az akkori látvány újratervezésével, benn hideg és melegített borvizes medencékkel, szaunával és masszázzsal várja a vendégeket.

 

A szakminisztérium 300 ezer eurós támogatásával kivitelezett fürdőépítéssel az egykori európai hírű fürdőtelep immár megerősödő téli turistaszezonnal is tervezhet: a két éve avatott korszerű sípálya, sportcsarnok révén a remények szerint felpezsdül a település élete.

 

– Ingyenes programokat kínálunk szombaton, hiszen az a célunk, hogy az ünnepségre érkező vendégeink pénztárcától függetlenül belekóstolhassanak mindenbe, amit a természet adott: jó levegő, borvíz, panoráma és a kedveskedésünk forró itallal, jazz-zel. Amit mi kapunk: kommunikáció és hírvivők. Én Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel együtt – aki „lídervárosnak” tervez minket – hiszek abban, hogy e régió nagy turisztikai erejének megszervezésén ügyködünk – mondta a polgármester, jelezve: éppen ezért iktatták a programba az 5 millió eurós büdzséből épülő wellnessközpont építőtelepe meglátogatását is: „már érzékelhető a telepről nézve is, mekkora nagyságrendű fejlődés készül itt”.

 

A szombati program során hirdetik meg az Üdvözlet Borszékről! fotópályázatot is. A december 4-ig tartó pályázatra beküldött felvételeket internetes szavazással rangsorolják, de különdíjakat is terveznek.

 

A szombati eseményre 12 órától sajtótájékoztatót szerveznek. Kérik, hogy a visszajelzésüket, esetleges szállásigényüket a mikjzsf@yahoo.com e-mail címre küldjék, illetve bármilyen kérdésben Mik József polgármester elérhető a 0723-250411 telefonszámon.

 

Borszék, 2012. október 25.

Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Presa RO. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s