Agerpres/ august 2011: Harghita: Centru balnear multifuncţional în staţiunea Borsec

Harghita: Centru balnear multifuncţional în staţiunea Borsec

Sursa

Construcţia unui centru balnear multifuncţional a început, de câteva zile, în staţiunea Borsec, autorităţile fiind convinse că investiţia va atrage în zonă tot mai mulţi turişti.

 

Primarul oraşului Borsec, Mik Jozsef, a declarat, vineri, că fără acest centru balnear nu se poate vorbi de relansarea turistică a staţiunii.

Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, va avea o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi. Potrivit primarului, baza de tratament va oferi diferite posibilităţi pentru tratamente cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.

Investiţia, în valoare de aproximativ 22,4 milioane lei, va fi realizată în două etape. În prima fază va fi finalizată construcţia clădirii şi amenajările interioare, după care se vor termina finisajele exterioare.

„Acum este momentul zero al relansării staţiunii Borsec, ţinând cont că se va construi un centrul balnear multifuncţional, care va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness. Fără această investiţie nu puteam vorbi de o relansare turistică a staţiunii. (…) Dorim ca centrul să îşi înceapă activitatea cât mai repede, astfel încât, paralel cu construcţia, căutăm deja personalul şi facem eforturi pentru creşterea capacităţii de cazare a oraşului”, a spus primarul.

Centrul va fi construit cu sprijinul Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, cu contribuţia Consiliului Judeţean şi a consiliului local. În afară de realizarea bazei de tratament, Primăria derulează, de mai mult timp, şi alte proiecte pentru a face staţiunea cât mai atractivă. În iarnă a fost inaugurat un centru de schi, aleea principală din Borsec este aproape refăcută şi va arăta ca în vremurile bune, se reabilitează mai multe izvoare de apă minerală şi se va încerca impulsionarea proprietarilor imobilelor lăsate în paragină, pentru a se implica în renovarea lor.

De altfel, Primăria a găsit o soluţie inedită de a feri de privirile turiştilor clădirile abandonate şi aflate în stare avansată de degradare. Acestea au fost învelite, pe cheltuiala proprietarilor, în plase de protecţie, motiv pentru care acum seamănă cu nişte cadouri imense.

De asemenea, în luna octombrie, dacă nu va începe refacerea imobilelor, primăria va propune Ministerului Turismului exproprierea şi demolarea lor.

Borsec este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare din România, a cărei construcţie a început în secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea. AGERPRES

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Presa RO. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s