Romedic.ro/Baie de tratament cu apă minerală redeschisă la Borsec

Baie de tratament cu apă minerală redeschisă la Borsec

Sursa: Agerpres, 29-10-2012

Primăria Borsec (jud. Harghita, centru) a inaugurat, sâmbătă, o baie de tratament cu apă minerală, reconstruită după modelul uneia demolată în anii ’50, care, în opinia autorităţilor locale, este un prim pas pentru ca oraşul să redobândească statutul de staţiune balneoclimaterică.
Baia Ó-Sáros (nr: în traducere: baia cea veche cu nămol) a existat încă din anul 1869, s-a numit Baia Venus şi a fost demolată în anii 50 împreună cu celelalte băi cu apă minerală din Borsec, pentru a se construi policlinica şi institutul balnear, aflate în prezent în paragină.
Primarul staţiunii Borsec, Mik Jozsef, şi-a exprimat satisfacţia că noua clădire este identică, din punct de vedere arhitectural, cu cea veche, folosindu-se pentru acest lucru vechile ilustraţii.
”Astăzi este o zi importantă în viaţa oraşului pentru că deschidem baia Ó-Sáros, pe care am reconstruit-o exact pe modelul vechi şi din momentul acesta se poate face tratament în Borsec cu apă minerală”, a declarat primarul Mik Jozsef.
Baia dispune de două bazine, unul cu apă rece şi celălalt cu apă caldă, saună, masaj, iar reconstrucţia ei a fost finanţată cu 300 mii de euro de Ministerul Turismului.
”Este un fel de mini bază de tratament, dar se construieşte şi baza mare de tratament, cu o investiţie de şase milioane de euro, a cărei capacitate va fi de 700 de persoane şi care va fi gata anul viitor. La această baie capacitatea este de 25 de persoane pe zi. Este un pas important şi iarăşi putem porni demersurile ca să obţinem statutul de staţiune balneară”, a spus primarul din Borsec.
Primăria Borsec derulează de mai mulţi ani diverse proiecte pentru readucerea staţiunii în circuitul turistic cu fonduri provenind de la Guvern, Uniunea Europeană, din bugetul local şi cel al Consiliului Judeţean.
Borsec este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare din România, a cărei construcţie a început în secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Oraşul şi-a pierdut statutul de staţiune balneoclimaterică în anul 2001, când s-a închis vechea bază de tratament.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Presa RO. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s