Galócás: Történhet itt egy kis magyar csoda

A Maroshévíztől öt kilométerre található Galócás község lakói kérték, szenátoruk és képviselőjelöltjük látogassa meg őket, hogy a parlamenti választásokat megelőzően elmondhassák nekik: számíthatnak a támogatásukra.

Această prezentare necesită JavaScript.

A lakók kérésére – a jövő évben tízéves kápolnában – találkozott a galócásiakkal dr. Verestóy Attila szenátor és Mik József parlamenti képviselőjelölt. A szenátor a gyergyói szórvány lakóit arra bíztatta, hogy ha nagy számban mennek el szavazni, megnyerhető az 5-ös körzet is, vagyis lehet parlamenti képviselőjük. „A közöny ideje lejárt, nagyon bízom abban, hogy a kis magyar csoda megtörténik” – mondta a szenátor.

Mik József tisztában van a számokkal: 34 százalékos a magyarság, esély kevés, de van. „Ez már szórvány, tudjuk, milyen ha nincs magyar alpolgármester vagy képviselő. Az 5-ös körzet megszerzéséhez román szavazatokra is szükség van. Ez nem lehetetlen, hisz a helyhatóságin is sikerült román voksokat begyűjteni” – közölte Mik József.

A galócási születésű Barti Tihamér megyei tanácsosnak tippje is van a csodához: közismert, hogy a PNL és a PSD tagjai a településen nincsenek jó viszonyban. „Aki nem megy el az USL jelöltjére szavazni, azt meg lehet győzni, hogy szavazzon az RMDSZ-re” – tanácsolta Barti.

A találkozó végén a lakók kérdeztek. A szenátort a dr. Verestóy Attila Alapítvány tevékenységéről faggatták. Mint kiderült, számos olyan szociális vagy egészségügyi problémával küszködő fiatal van a településen, aki rászorulna az alapítványi támogatásra. A galócásaik ugyanakkor problémáikat is sorolták: legnagyobb bánatuk, hogy nem tudták kiharcolni a kétnyelvű helységnévtáblát.

A találkozó utáni reggelen érdekes változást vehettek észre a galócásiak: a polgármesteri hivatal homlokzatán megjelentek a kétnyelvű táblák.

Forrás: Verestóy szenátor honlapja

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Dokumentum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s