Tísztújítás történt a Galócási Magyar Ifjúsági Szervezetnél

Hajrá Galócás! Hajrá fiatalok!

Három éves szünet után a GMISZ új vezetőséggel és újabb motiváló ötletekkel életet pumpált a még itthon maradt magyar fiatalok körében.

November 18-án az Galócási Magyar Ifjúsági Szervezet (GMISZ) tisztújító közgyűlést szervezett a helyi Római Katolikus Templom Hittantermében. Pupák Kinga, a leköszönő elnök elmúlt évek aktivitásáról készített beszámolója után, a közgyűlés új vezetőséget választott a következő felállásban: Barti Zoltán elnök, Pupák Kinga ügyvezető alelnök, Madaras Csaba sport alelnök, Ilyés Enikő kulturális és vallási alelnök, aki egyben a szervezet titkára is lett.

“Az elmúlt évek tömeges elvándorlása miatt Galócás hátrányos helyzetben került, és az itthon maradt maroknyi fiatalokat próbáljuk felkarolni és megerősíteni magyar identitásukat. Az elmúlt években szerzett tapasztalatokat és tudást, amelyet a Gyergyó Terület Ifjúsági Tanács segítségével szereztem, szeretném átadni az itthoni fiataloknak. Bízok abban, hogy a GMISZ az elkövetkező években más képet tud formálni a közösségünkben, és ezt kemény munkával el is fogjuk érni. ”- mondta az újonnan megválasztott elnök.

A galócási Római Katolikus Templom Hittantermében összegyűlt 20 fiatal összeállította a 2013-ra szóló programot, amelyben a hagyományos bálok, sport rendezvények, megemlékezőket tűzték ki célul és megvitatták azt a lehetőséget, hogy 2013 nyarán megszervezzék az első galócási Magyar Napokat.

Barti Zoltán

elnök

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Dokumentum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s