Maroshévízi bizalomest – DNS akkordokkal

Această prezentare necesită JavaScript.

– Büszke vagyok a mi iskolánkra, de irigylem a másokét – vallotta be mikrofonnál a péntek esti, maroshévízi találkozón Bende Sándor, helyi lakosként és Gyergyó Területi RMDSZ-elnöki minőségében is.

Mint mondta: most, a borszéki DNS-együttes koncertjén kiváló alkalom adódik arra, hogy a hévízi magyarság „megrázza magát”, valamint arra, hogy a 12 éve megalapított Kemény János magyar tannyelvű iskola diáksága és tanári kara láthassa: Borszéken a létszámban kisebb magyar diákok sikeres pop-rock zenekart alapítottak – utalt a DNS zenekarra, melynek tagjai idén érettségiztek – egy kivétellel: a kivételt erősítő gitáros tag maga az iskola ifjú tanárbácsija.

– Tizenkét év alatt mi is idefejlődhettünk volna – mutatott az együttesre Bende, hozzátéve: ő tudja, hogy mikor szavazni kell, a hévízi magyarság a szívére hallgat, de a közösség és ifjúságot napról-napra „élettel” kell feltölteni.

Szintén a térség húzóvárosává fejlődő Borszéket, a polgármestereként dolgozó RMDSZ-es képviselőjelöltet, Mik Józsefet méltatta Bodor Attila, a maroshévízi RMDSZ-szervezet elnöke.

Mint mondta, az utóbbi 5 év borszéki eredményei, a város mélypontról való fellendülése mutatja az utóbbi években sikerélmények nélkül maradt hévízi magyarságnak: „ész van, az erőt a december 9-i parlamenti választások napján kell megmutatnia a magyar közösségnek” – jelezve, a képviselőjelölt „Ésszel és erővel” jelszavát telitalálatnak érzi.

„Öt éve még mi is így voltunk, még így éreztük magunkat, de nem hagytuk magunkat: se belesüppedni a kilátástalanságba, se azt, hogy a saját életünkért ne tegyünk változtató lépéseket” – mondta mikrofonhoz lépve Mik József.

Mint jelezte, az elmúlt napokban több kisebb hévízi csoportnak sikerült bemutatkoznia, és bízik abban, a maroshévízi magyarságot sikerül mozgósítani december 9-re, hiszen a szavazat-visszaosztás „lutrijával” idén magyar képviselője is lehet a térségnek.

Mint mondotta: a hévízi közösségben ugyan részben kifogásolható, hogy „nincs élet”, de újonnan újraindult műkedvelő színjátszás bizalmat adó jele annak, hogy az itteni magyar közösség tud fejlődni, ha elszánja magát.

Mik József arra kérte a jelenlévőket: vigyék el  hírét, hogy „itt az idő, itt az alkalom ha nem is borszéki módra, akkor maroshévízi módra elindítani egy újabb sikertörténetet a térségben. Borszék azt példázza: LEHET!”

A DNS együttes Mik József által bemutatott tagjai is december 9-i erődemonstrációra biztatták a hévízieket, tiszta szívből kívánva: érezzék jól magukat a Mik Józseffel fejlődni esélyes városban.

Ezt követően, Bende Sándor kívánságára, Bojtorján Összetartozunk dalával üzente a borszéki közösség a hévízinek: a két közösség jövője közös, ésszel és erővel a fejlődés is közös lehet.

Maroshévíz, november 23., Mik József képviselőjelölt sajtóirodája

Kapcsolódó cikkek:

– Borszéki összetartozás-bál – a Gyergyó területi RMDSZ honlapján

– cikk a kolozsvári Szabadság napilapban:

Fesztivál – DNS, a kisszínpad meglepetése

A Farkas utcai kisszínpad környékén viszonylag kevesen sétáltak szombaton koradélután, s közülük is alig érdekelt valakit, hogy három órakor néhány tizenéves sürögni-forogni kezdett a színpadon, és beállt a hangszerek mögé. Aztán felcsendültek az első akkordok, majd az első énekhang. Ez volt az a pillanat, amikor a szomszédos sörös sátrak alatt felkapták fejüket, és kilestek az emberek, a fesztiválutca járókelői pedig rövidebbre fogták lépteiket. Sőt, néhány szám múlva már kisebb nézőközönség is összeverődött a színpad előtt, illetve az útszéli fák árnyékában. Amikor pedig a szimpatikus csapat búcsúzni kezdett, olyan taps keveredett a tér minden csücskéből, hogy kénytelenek voltak visszatérni. A ráadást követően pedig mindenki elkönyvelte: a Médiabefutó borszéki döntőse, a DNS együttes volt a nap meglepetése, és az együttes még sokra viheti, amiben oroszlánrésze lesz kivételes hangú énekesnőjének.

Anunțuri
Galerie | Acest articol a fost publicat în Dokumentum, Presa HU / Sajtóban. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s