Bővült a tölgyesi neuropszichiátriai központ

Befejeződtek a Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rehabilitációs és Rekuperációs Központ felújítási-bővítési munkálatai, az ünnepélyes átadásra november 26-án, hétfőn került sor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ezt követte a megyei tanács kihelyezett ülése: a különféléknél felszólalva Mik József képviselőjelölt kérte a megyei tanácstól az itteni régió civil szervezetei projektjeinek további támogatását. Kérte a cengelléri 127-es és az orotvai 128-as megyei utak aszfaltozása folytatását. Főképp Tölgyes felől Hágótőig és Orotva felől a házak végéig, „hiszen fontos a jó közérzethez, itthonléthez, hogy az emberek aszfaltozott úton járjanak”.

A korszerűsítést a Regionális Operatív Program 3.2-es tengelyén nyert pályázatból finanszírozták, amelynek teljes költségvetése 1 732 632,28 lej. A bővítés nyomán a tölgyesi intézményben a beutaltak számára fenntartott helyek száma 33-ról 50-re nőtt, és növelték a személyzet létszámát is.

A beruházás átadásán részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Vancu Marcel, Gyergyótölgyes polgármestere, Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Mik József képviselőjelölt, valamint a megyei tanács képviselő-testületének több tagja.

Elekes Zoltán bemutatta a pályázat megvalósításait, és köszönetét fejezte ki a megyei tanács támogatásáért a projekt lebonyolításában. Elmondta, égető szükség volt erre a beruházásra, hiszen egyre több olyan személy van a megyében, aki a neuropszichiátriai központ ellátására szorul, ráadásul azoknak a családoknak az élete is könnyebb lesz, amelyek tagját, a helyek bővítése révén, szintén beutalhatják.

Borboly Csaba elmondta, Hargita Megye Tanácsa fő célja  a megye északi térségének fejlesztése, munkahelyek teremtése, amelynek része a most elkészült beruházás is. Elmondta, ez a projekt kiváló együttműködés eredménye, bizonyíték arra, hogy helyi, megyei és országos  együttműködéssel kimelkedő eredményeket érhetünk el. Vancu Marcel polgármester örömét fejezte ki az európai uniós forrásból finaszírozott beruházás létrejöttéért, hiszen mint elmondta, a település minden tagja kedvezményezettje lesz a beruházásnak munkahelyek teremtése révén.

A beruházás részeként a padlástérben manzárdot alakítottak ki, a tetőszerkezetet újraépítették, és tűzlétrát szereltek fel, korszerűsítették a szobák felszerelését, bővült a tér a szabadidős tevékenységek számára is, tehát növekedett az ellátás színvonala. A projekt haszonélvezői azon felnőtt, pszichikai problémákkal szenvedő Hargita megyei lakosok, akik objektív okokból nem maradhatnak családjaik körében.

Gyergyótölgyes, 2012. november 26.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Dokumentum, Presa HU / Sajtóban. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s