Jó emberek! Győzzük le a közönyt!

„Milyen közel állnak egymáshoz: adni – kapni, tisztelni – megalázni, odafigyelni – elvárni, együtt érezni – közönybe burkolózni…

A választani tudás az igazi tudás. A jó ember ritkán téved.” (Tatiosz)

Amikor megbíztak a „Borszék (Csepegő)” Közbirtokosság irányításával tudtam, hogy egy nagyon nehéz feladatot vállalok, hiszen hosszú idő helyben topogás után mindenki tőlem várja, hogy rövid időn belől megtörténjen a vagyon visszaszerzése és osztalékot kaphasson a tagság a ditrói és szárhegyi emberek. Rengeteg munka folytán sikerült ennek a követelménynek eleget tenni, viszont hangsúlyozom, mint minden alkalommal, most is egy jó csapatmunkának volt köszönhető ez a siker. Azt hiszem, hogy ennek semmi más titka nincs, mint a határozott és következetes magatartás.

Ezt a határozott és következetes magatartást vállalta fel őszintén, Borszék város alpolgármestereként majd később polgármestereként Mik József, jelenlegi képviselőjelölt, aki vállalva sokszor a konfrontációt is, félre téve az önös érdekeket a közösség boldogulását szem előtt tartva maximálisan segítette a „Csepegő ügyét”.

Úgy gondolom, hogy ebben a pillanatban – félre téve a különféle politikai eszméket, meggyőződéseket – a magyarság képviseletére ilyen emberi erényekkel rendelkező személyt kell küldjenek szavazataik által a ditrói emberek Románia Képviselőházába, egy olyan személyt aki már bizonyította, hogy képes a ditróiakért sok mindenre.

Ez csak akkor fog sikerülni, ha december 9-én legyőzzük a közönyt és az érdektelenséget és, ahogyan annak idején ő is mellénk állt a problémáink megoldása során most mi is támogassuk őt, minél többen, hiszen ennyivel tartozunk neki mi ditróiak.

 

Kovács Árpád András, Gyergyóditrói közbirtokosság

kovacsAndrasArpad

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Dokumentum, Presa HU / Sajtóban. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s