Rendkívülinek találta Borboly Csaba a „panzió-labor”-unkat

Borszéken járva Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsai elnöke arra kérte Mik József polgármestert és Kovács Juliannát, a Zimmethausen Iskolaközpont igazgatóját: mutassák meg neki a városunk EU-s pénzekből megpályázott, és sikerrel felújított melléképületét, a turisztika szakosok „műhelyét”.

Az elnök bejárta a konyhai laboratóriumot, műhelyeket, étkezdét és kollégiumi szobákat az iskola melletti épületben. Az igazgató elmondta, a 2008-ban elkezdődött iskola-felújítási munkálatokkor ez volt az álom: mindez elsősorban a középiskolai közélelmezési oktatásban részt vevő diákok javára szolgálna. Mint ismeretes: a városvezetés 2008-ban tette le a pályázatot a létesítményre a Regionális Fejlesztési Programban: az elnyert támogatás 848.160 lej volt – ehhez az önrésznek csupán 2%-nak kellett lennie. A régi iskolaműhelyt alakítottuk korszerű „technológiai laboratóriummá”: igazából egy panzióvá. Földszinten teljesen felszerelt konyha és étkezde várja a város és térség turisztikai jövőjére felkészülni vágyó diákjainkat. Pincéri gyakorlatot, az emeleten levő hálókban pedig szobalányi teendőket gyakorolhatnak „élőben” az itthon maradásra készülő, itthoni turisztikai egységekben elhelyezkedésben fantáziát és jövőt látó fiataljaink.

Borboly elnök úr figyelmesen bejárta az épületünket, elismerően szólt a minőségéről, értékéről – és főleg értelméről, valamint gratulált közösségünknek, fiataljainkat is biztatva a turisztikai szakmára.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Dokumentum. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s