„Tárt karokkal várjuk az „építőket” – megkérdeztek a GyergyóiHírlaptól

– Kérjük értékelje,az elmúlt esztendőt, mi az, ami miatt emlékezetes marad ez az év?

Borszék fürdőváros történetében történelmi dátum a 2012.október 27.: ekkor üzemelt be Borszék első saját meleg(ített)vizes borvizes medencéje. A legelső, hiszen úgynevezett virágkorában is csakis hideg vizes medencék voltak itt.

DSCN4495

Hogy mit is jelent ez, mekkora erőt, turisztikai potenciált, azt az is jelzi, hogy az internetes helyszíni beszámolónkat-képriportunkat a beüzemelés napján több mint hétezer klikk érte a mikjozsef.wordpress.com oldalamon. Ez az egyik legfontosabb elért kívánalom a fürdővárosi szabványhoz, tehát hatalmas „kézzel fogható” megvalósításunk ahhoz, hogy Borszék visszanyerhesse a szabványok szerinti fürdővárosi besorolását – és az ezzel járó kedvezményekhez és virágzási lehetőséghez is közelebb jutottunk.

dscn2425.jpgEmlékezetes maradt továbbá a Napfürdő-kilátó elkészüléséről.

Megjegyzem: ezeket mind korabeli képeslapokon talált kinézet alapján terveztük újra – a részletek képsorozata megtalálható az említett honlapomon. Ennek az értékét máris látjuk abban, hogy erőre kapott a vendégellátó szolgáltatásunk: a gyönyörű tél is segít nekünk abban, hogy a térség legmodernebb sípályája mellett meleg-borvizes fürdőt, szaunát, gyógymasszázst ajánlva szinte teljesen beteltek a panzióink Szilveszterre.


– Számos megvalósítás történt, mi az, ami nem valósulhatott meg abból, amit idén szeretett volna kivitelezni?

A wellness-kezelőközpontunk átadása idén novemberre volt beütemezve eredetileg – de előreláthatóan egy teljes évet csúszik.

DSCN3891Nem politizálni akarok, de a román politikai élet, a nyári kormányváltás az oka annak, hogy megálltak a fejlesztési pénzeink folyósításai. Mivel 6 millió eurós beruházást végeztünk eddig, és ez a fele a szükséges összegnek, a helyzetünk a következő: előbb annak kell megvalósulnia, hogy a hiányzó összeget lehívhassuk az illetékes tárcáktól. Ha ez nem sikerülne, kénytelenek leszünk magántőkét bevonni – és akkor a profit sem kizárólag helyben marad. De bizakodjunk, hogy az új kormány következetes marad a Borszék-Szulina-Herkulesfürdő kiemelt támogatását célzó elvében.


– Mire számít, milyen éve lesz Borszéknek 2013-ban, mit ígér a város polgárainak?

Azt ígérem, hogy Hargita Megye Tanácsa, Borboly Csaba elnök kiemelt figyelmét 2013-ban is élvezzük: az elnök “lídervárosnak”, húzóvárosnak álmod bennünket – és ezért dolgozom én is. Tehát ezt a harmonikus építési üzemmódot ígérem. 2013 lesz az az év, amikor a város teljes, tehát 100%-os csatornázását átadhatjuk. És hát a wellness-avatónkkal napi ötszáz(!) férőhelyes szolgáltatóközpontot nyitunk – de ennek gyümölcse 2014-re érik be …

Borszek_Lelato_avato elso csoportkepMost azt ígérem: partner maradok minden jó ötlethez, azt, nyitott vagyok a javaslatokra, kommunikációra, kritikára: ehhez üzemeltetem a honlapomat a továbbiakban is. És azt is ígérem: az a fiatal értelmiségi réteg, amelyik idén már tapogatózott, hogy “netán akadna munka újból Borszéken”, nos, ha Isten is így akarja: idén el is döntheti, hogy 2013 végére már hazaköltözik. Ehhez változatlanul üzemeltetjük az ingyenes házhely-biztosító programunkat. Tárt karokkal várjuk a Borszéket építeni akarókat – “építeni”, minden értelemben. Boldog új évet kívánok nekik, és minden kedves Olvasónak!

 

Mik József polgármester, Borszék

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Presa HU / Sajtóban și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s