Meghívó Borszékról, a profi kutyaszánversenyek romániai szülővárosából

4fun_kutyaszan_2013_print

Idén nyolcadik alkalommal kerül sor 4FUN címmel a borszéki kutyafogathajtó versenyre: január 12-13-án,  2 év kimaradás után. Borszék önkormányzata a kutyaszános attrakciót a fürdőváros turisztikai kínálatának elemeként kezeli – a rendezvényre szeretettel meghívja a sajtót.

Két év után végre idén a hóviszonyok is megfelelőek Borszéken a verseny megszervezésére – ez a VIII. év, amikor helyet kaphat a Borszék-Gyilkostó-Piatra Neamt útvonalon szervezett verseny nyitánya. A borszéki kutyafogathajó verseny azon kívül, hogy az országban itt indult el ez a sportmozgalom komolyabb szervezésben, nagymértékben hozzájárult úgy a sportág, mint az üdülőtelep népszerűsítéséhez.

A rendezvényt a 4FUN és a Nordisca kutyaszánhózó sportegyesületek és a gyergyószentmiklósi Erdélyi Kárpát Egyesület a borszéki-, gyergyószentmiklósi- és Piatra Neamt-i önkormányzatokkal partnerségben szervezi, a hétvégi borszéki nyitányt követő két hétvégén a Gyilkos-tónál, illetve Piatra Neamt-on is.

A pálya egy része a városon haladva át, „testközelbe” hozza ezt a ember-kutya barátságáról is szóló sportágat. A szervezők szeretettel várnak mindenkit január 12-én, szombaton és január 13-án, vasárnap 10 órától a rendezvényre, a rajtvonalhoz, amely a Felsőborszék üdülőtelep Hármasligetén, a szabadtéri színpadnál kap helyet.

„A kutyaszánhúzó verseny látvány, és ugyanúgy a turistacsalogató kínálatunk része, miként nyaranta is extrém sportok – például sárkányrepülő, off-road, stb. – hivatásos szervezőivel létező együttműködésünk” – mondta Mik József, Borszék polgármestere, aki jelezte: mivel a verseny előtt három nappal kap zöld utat az „élesítés”, a versenynek megfelelő hóviszonyok felmérésével, így az esemény népszerűsítésében hátrányban vannak:  jelen előzetes révén a sajtó partnerségét, beharangozóit kérik, illetve köszönik.

A rendezvénysorozat plakátját csatoltuk.

 

Kapcsolat:

Mik József polgármester – 0723/250411

 

Borszék, január 10., Hargita Megye Tanácsa Sajtószolgálata

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s