Kutyaszánhúzók paradicsoma: Borszék/ParadisulFanilorDeAtelajeCanine: Borsec

Ezen a hétvégén Borszéken, egy hét múlva Gyergyószentmiklóson rendeznek kutyafogathajtó versenyeket. A havas-kutyás vetélkedők nagy kihívást jelentenek a versenyzőknek, ugyanakkor remek, jó hangulatú kikapcsolódást a közönségnek. in. Székelyhon.ro/Gyergyói Hírlap – Gergely Imre cikke/2013.01.10.

A kutyaszánsport ugyan még gyerekcipőben jár az országban, alig tíz éve, hogy az első hajtók kutyagyeplőt fogtak kezükbe, ennek ellenére már hagyományosnak mondható, hogy Borszék és a Gyilkos-tó helyet ad ilyen eseményeknek.

Szombaton délelőtt tíz órakor Felsőborszék üdülőtelep Hármasligetén, a szabadtéri színpadtól rajtol el az első kutyafogat a For Forfun kupán, és ötpercenként követik majd egymást a husky-, malamut- és szamojédfogatok.

Az igen látványosnak ígérkező versenyre egyelőre14 fogat jelezte részvételét, zömében székelyföldiek, de aradi és bukaresti versenyzők is megmutatják majd képességeiket. Nagy kihívás ez mindenki számára, hiszen a borszéki lesz a tél első hazai kutyaszánversenye.

A kétnapos verseny vasárnapi futama ugyanazon a helyszínen, szintén 10-kor rajtol, és várhatóan 15 órakor lesz eredményhirdetés. A borszéki hóviszonyok kiválóak, így semmi akadálya egy nagyon jó versenynek – közölte a szervező Forfun Egyesület illetékese, Laczkó Angi László.

kutyaszan_b
Kutyaszánhajtás Gyergyószentmiklóson és Gyilkostón is

A Forfun Egyesület, a gyergyói EKE, valamint a gyergyószentmiklósi önkormányzat idén is megszervezi a Gyilkos-tó Kupa kutyaszánhajtó versenyt, sorrendben immár a harmadikat. A rendezvény célja a sportág népszerűsítése mellett az is, hogy fellendítse a téli holtszezonban az üdülőtelep forgalmát.

A korábbi két rendezvényen egyaránt több mint ötszáz érdeklődő fordult meg, a január 19–20-án – szombaton és vasárnap – sorra kerülő III. Gyilkos-tó Kupán ismét legalább ennyi látogatóra számítanak. Az időjárástól sok függ, de ha minden rendben megy, akkor jó alkalom lesz ez a téli kikapcsolódásra. Tervezik, hogy a csónakház közelében egy jégpályát is kialakítanak, ahol lehetőség adódik korcsolyázásra.

Újdonság, hogy idén először nemcsak a tó jegén, hanem Gyergyószentmiklóson is lehetőség lesz bepillantást nyerni a kutyafogathajtásba.

Pénteken, január 18-án a gyergyószentmiklósi labdarúgópályán szerveznek bemutató jellegű, sportág-népszerűsítő rendezvényt.

Délután 2-től 4-ig meg lehet nézni a fogatokat, de ki is lehet próbálni ezt a sportágat. Valószínűleg sok gyermek és felnőtt is örömmel tesz majd egy-egy kört a kutyák vontatta szánon.

 

Anunțuri
Galerie | Acest articol a fost publicat în Borszék, Presa HU / Sajtóban. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s