Székelyhon: Strand épül Borszéken a 60 éves jubileumra

Elkezdődtek a munkálatok Borszéken egy szabadtéri medence elhelyezéséhez a – korabeli képeslapok alapján – tavaly októberben beüzemelt, meleg vizes borvízmedencés Ó-sáros fürdő elé.

borszek_b

A városvezetés a június 29-i turistaszezon-nyitóra átadandó „strandprojekttel” kívánja a várossá válás 60 éves jubileumára még jobban felpezsdíteni a turistaforgalmat a fejlődésnek lendülő, egykoron híres királyi fürdőtelepen. Határozattal döntöttek nemrég egy kültéri strand kivitelezéséről Borszék költségvetéséből – és már neki is láttak a munkálatoknak. A 80 000 lejből készülő medence 12×5 méteres lesz, közvetlenül a mostani födött, meleg vizes borvízfürdő, az Ó-sáros közelében. A tervek szerint ezt őszire be is födnék speciális sátorral, hogy rossz időben, hűvösben is használhassák a turisták, vendégek és persze a borszékiek – tudtuk meg Mik József polgármestertől.

„A borszéki strandot elkerítjük, civilizált, elegáns, kellemes környezetet tervezünk kialakítani a fürdőzni érkezőknek – itt a gyerekeknek is sokkal tágasabb és szabadabb lesz a játéklehetőség. ugyanis a benti borvizet nem szabad felkavarniuk (a gyógyhatás megtartása érdekében). A június 29-i nyári szezonnyitónkon színes, strandlabdás zsivaj közepette szeretettel várunk minden kedves vendéget” – nyilatkozta a polgármester. Mik József hozzátette: „Az egyik közösségi oldalon a régi idők turizmusát ábrázoló korabeli fényképeket találtam, közöttük Borszék egykori felvételeit is. És tudják, e bukaresti bejegyzésű oldalon milyen hozzászólásokat (kommenteket) írtak városunk egykori arculatához Románia román és magyar, egykori és elkövetkező turistái? Részvéttel telített, sajnálkozó, lemondó kommenteket: »Nagyon szép volt, de sajnos haldoklik«, »Tönkre van menve sajnos«… és így tovább. Ezt a felfogást kiterjedt, stratégiai kommunikációval egyensúlyba kell hoznunk, többek között úgy, hogy az épülésnek indult városunk és közösségünk egyedi ünnepeket tart, és ezeket nem csupán tartanunk, nem csupán szerveznünk kell, hanem mosolyogva meg is élnünk. Ilyen lesz ez a Borszék 60. A jubileumi ünnepre pedig különleges programon gondolkodunk, olyan mozzanatokkal, amelyekkel az érdeklődők minden ízlésű és igényű rétegét nemcsak megszólítjuk, hanem be is vonjuk. Interaktív, egybeforrott, egyként dobogó szívvel szeretnék ünnepelni borszékiekként a turistáinkkal, vendégeinkkel.”

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Presa HU / Sajtóban, Presa HU /Sajtóban, Press. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s