Gyergyói Hírlap: Kinyitott Borszék fürdőváros – pénteken a „családi strand” is beüzemel

Kinyitott Borszék fürdőváros – pénteken a „családi strand” is beüzemel
Gergely Imre | 2013.07.02. [17:44]

 

Pénteken nyílik meg Borszéken az Ó-Sáros fürdő mellett a szabadtréri családi strand. A fürdőváros fontos szolgáltatással bővíti vendégváró-kínálatát a vasárnap megnyílt turistaszezonnal kezdődően.

borszek_b

A múlt hétfői jégeső elmosta a beüzemelendő új strand környezetét Borszéken, s így a strandavató e hét péntekére tolódik, A vendégek ezen a nyáron egy tovább szépült fürdővárosba érkezhetnek, ahol a kikapcsolódást biztosító szolgáltatások is jelentősen bővültek.
2012 októbere végén nyílt meg a melegített ásványvizes fürdő, az Ó-Sáros,, ennek udvarán pedig strand-medence várja a fürdőzni vágyókat. A strand július 5-én, pénteken nyílik meg.

A borszékiek emellett még számos kisebb-nagyobb, de az összképet javító fejlesztéssel készültek erre  az idényre. Fontos ez az év, hiszen Borszék idén ünnepli várossá válásának 60-éves jubileumát.
Az évfordulóra  évfordulós emblémát, „logót” is terveztek a fürdővárosnak.
„Borszék egy brand, és mi készek vagyunk pontszerű megvalósításokkal újraépíteni ezt, az évfordulós logónkon a viadukt, azaz völgyhíd, mely a városcímerben is szerepel, idén hangsúlyt kap szimbólumként: ahogyan a híd tartóoszlopai vezetik az utat fenn, a mi pontszerű, kis megvalósításaink is elvezetnek a célhoz, ami nem más, hogy a turistáink újból figyeljenek ránk, élvezettel jöjjenek, és mi, a fürdőtelepen dolgozó borszékiek, örüljünk és erősödjünk hitünkben és vállalkozásainkban” – mondta Mik József polgármester.

Családias szezonnyitó
A vasárnapi nyitóünnepen sem a nagyívű „pazarláson” volt a hangsúly, hanem a hangulatteremtésen: a borszéki MeteoRock gyerekzenekar, a szintén borszéki, a Médiabefutó tehetségkutató versenyen nyertes DNS zenekar vagy a mindössze féléve alakult, de tehetséges ifjakból alakult No name együttes muzsikáját hallgatták a borszékiek és vendégeik.
Mintegy háttérként a fürdőtelep idénynyitójára húsz, korabeli fotókkal és az új megvalósítások dokumentum-felvételeivel gazdagított, kétnyelvű (román-magyar) eligazító táblákat tettek ki, melyet további tucat követ, az egész fürdőtelep „helyszíni dokumentálásához”.

Évtizedek, generációk együtt Borszéken
Benkes Zsolt alpolgármester továbbá személyesen köszöntötte a közönségben azt a nyugdíjas házaspárt, kik Szatmárról vonatoznak el Borszékre évről-évre, 1975 óta: immár a harmadik generáció törzsvendégként kisebbik unokájukat, Mátyást hozván el, többedszerre, a 8 éves fiú kívánságára.  Elmondták: fiuk asztmáját kezelték itt előbb, most, harminc elteltével, az unokák maguk kérik, „Tata, menjünk haza Borszékre!” – hiszen a család már hazajárónak számít. Idén is bő két hetet maradnak, évek óta ugyanannál a családnál szállnak meg, ahol három főre fizetnek napi 30 lejt, de a panziók árajánlatát sem sokallják, az Ó-Sáros gyógyvízfürdőnél pedig a többi vendéggel együtt elcsodálkoztak: a 10 lejes belépő nincs időkorláthoz kötve, tehát annyit maradsz bent, ameddig  jólesik. A szauna és a részleges- illetve gyógymasszázs ára igény esetén külön fizetődik, az orvosi asszisztensek pedig felügyelik a fürdőző vendégek 21 fokos illetve 34 fokos ásványvízmedencékben való „gyógykúráját”.
„A pénteken megnyíló új strand közvetlenül a gyógyfürdő mellett van, így egyazon család három generációja békésen mártózhat, anélkül, hogy a bent mártózó nagyszülőket zavarná a gyerekek strandlabdája: ez egy szerencsés társítás, aminek örvendünk, mert, ha kicsiben is, családi fürdőváros lehetünk máris” – fogalmazott Mik József.
Ugyan a strand mellett is, akár a fürdőtelep fősétányán is, romos állapotban lévő villák rontják a városképet, az elöljáró jelezte: a tulajdonosok jelenleg türelmi időben vannak, ugyanis a törvény segítségével felszólították őket: bontsák le a romokat, vagy lebontja Borszék fürdőváros önkormányzata, és ez esetben viszont a bontás költségeit az ingatlan-tulajdonosoknak kell kiegyenlíteniük.
A polgármester szerint ugyan Borszék a félkész kezelőközpont beüzemelésével válna újból országos érdekeltségű fürdővárossá, ám erre jelenleg nem várható a romániai politikai helyzet miatt a kormánytól segítség, mégis, saját erőből, és a borszékiek jó gazda módjára történő hozzáállásával barátságos, élménydús időtöltést kínáló hely már most is Borszék.

 

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Presa HU / Sajtóban, Presa HU /Sajtóban. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s