Grapini: Vreau sa recertific Borsecul.

Evaluand potentialul turismului la Borsec, ministrul de resort Maria Grapini si-a petrecut veekendul in statiunea turistica din coltul judetului Hargita. Sosind la deschiderea oficiala a Zilelor Borsecului din seara de 2 august, ministrul si-a lungit sejurul la zoua zile, si insotit de primarul Mik Jozsef a vizitat pe rand centrul de tratament si wellness in constructie, si toate obiectivele turistice al statiuni precum si imprejurimile. Ministrul a dat fitbek pozitiv Borsecului, privind atat certificarea la rang de oras balnear de interes national, cat si in pozitia de a termina contructiile demarate in 2011 tot de minister.

Comunicat de presa

In cadrul festivitatii de deschidere primarul Mik József a anuntat, ca orasul a castigat prin ADR Centru un proiect de 11 milioane lei pentru refacerea a 6 Km de strazi – trotuare, parcari – ai statiunii Borsec, prin care spre finele anului viitor se va putea vorbi de o renastere a infrastructurii din statiune. Vorbind despre parametrii ce motiveaza turistul isi exprima speranta, ca „dupa vizita la fata locului al centrului wellness in constructie, doamna ministru Grapini va sustine proiectul in continuare.”

Aveti speachul D-lui primar inregistrare video aici:

http://www.facebook.com/photo.php?v=554322394626895

DSCN8310

Salutand in ungureste pe cei intruniti in proaspat renovata casa de cultura din Borsec pentru deschiderea oficiala a zilelor orasului, D-na ministru Maria Grapini a salutat deopotriva delegatiile celor sapte orase infratite din Ungaria si Slovacia ai Borsecului, precum si tinerii de 18 de ani, care au fost premiati de primarie in cadrul festivitatii. „Sunt de acord cu domnul primar: Borsecul merita sa devina oras balnear de calitate europeana” – declara doamna ministru, deschizand sirul de fitbek pozitiv in plen, pe care au avut bucuria sa le primeasca liderii locali in timpul vizitei Dumneaei.

Dna ministru adauga, ca crede in proverbul „Omul sfinteste locul!”, astfel e o solutie „inteligenta” cea al managementului tinerilor, precum si a relatiilor cu orasele infratite cu Borsecul de peste hotare, delegatiile devenint „multiplicatori” de promovare. Chiar la deschidere ministrul Maria Grapini enunta: „in timpul mandatului de 6 luni am certificat 5 orase la rangul de interes national, acum urmeaza Borsecul si inca 9 localitati.”

DSCN8326

 Aveti aici inregistrarea intreaga pe video al speech-ului Dnei ministru (cu translator Mik Jozsef total 11 min): http://www.facebook.com/photo.php?v=554330367959431&ref=notif&notif_t=like

Galeria foto despre vizita la centrul de tratament, aici:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.553319948060473.1073741852.544990918893376&type=1

A fost prezent la festivitate primarul Tusnad Bai, si deputatul de origine din Borsec, Moldovan Iosif, parlamentarul spunand, ca a devenit politician datorita Borsecului si primarului Mik Jozsef, care ii cere ajutorul inca de pe cand a primit primul job de manager in Bucuresti, si astfel l-a insotit pe primar si in cabinetul D-nei ministru pentru a prezenta problema actuala, a centrului wellness ramas fara fonduri, fara de care Borsecul nu poate redobandi rangul de statiune de interes national.

DSCN8402

Sambata si duminica ministrul Grapini si-a sustinut pozitia pozitiva prin a enunta la intalnirea cu proprietarii pensiunilor: „Vreau sa recertific Borsecul.” Apoi intrand in direct la Radio Targu Mures, ca: „Borsecul e in top 3” – pe lista statiunilor care vor fi propuse sa se recertifice.

Doamna ministru printre altele a spus si ca reantorcandu-se dupa concediu, are sarcina de la primul ministru Ponta de a face raport privind propunerile dumneaei in statiunile celor 40 de judete unde a fost in vizita in ultimele 6 luni.

La Borsec a mai vizitat baia Ó-Sáros cu capacitatea de 35 locuri sic u apa minerala incalzita, deschisa la sfarsitul lui octombrie 2012, baia populara Gradina Zanelor, Grota de Ghiata, Barlogul Ursului, Mofeta.

DSCN8470

In timpul vizitei doamna ministru explica: in Romania se afla 33% din rezervele de apa minerala a Europei (2000 de izvoare), dar acest fapt nu este pusa in valoare. Dupa cum spunea, considera ca turismul balnear trebuie sa devina prioritate strategica, iar la Borsec „natura ajuta”, precum si complexitatea de a avea servicii deasemenea pentru sezonul de iarna (partiile de schi) si vara.

DSCN8499

Nota: Enunturile pozitive al ministrului sunt postate dealtfel si pe wall-ul dumneaei de FB-ul privat http://www.facebook.com/BorsecBorszek/posts/553317234727411

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Borszék, Dokumentum, Presa RO. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s