Borszék, december 21: koncert Szendéért!

Mindannyiunkat sokkolt a hír, amikor hallottuk, hogy a 15 hónapos Lucaci Szendénél rosszindulatú daganatot fedeztek fel mindkét szemén és sürgősen műteni kell. A műtétet Debrecenben kellett elvégezni, amelynek költsége 700.000 forint volt. Sajnos egyik szemét el kellett távolítani, és mivelhogy a másik szemén is elváltozás van kialakulóban, sugárkezelést javasoltak az orvosok gyógykezelésként. Mivelhogy a családnak már nem volt pénze, hogy ezt Debrecenben végezzék el, hazautaztak és Kolozsváron kezdték el a kezelést.
A család és a város lakói segítettek összegyűjteni a szükséges pénzösszeget a műtéthez. De közösségi oldalakról értesülve, külföldön élő barátok, alapítványok is segítettek ebben. Jó látni, amikor egy ilyen kis közösség össze tud fogni és megérti, hogy így tudjuk a leghatékonyabban segíteni egymást. Ki másra tudnánk számítani ilyen helyzetekben, ha nem arra a közösségre, amelyben élünk.
Nem tudhatjuk, mikor kerülhetünk hasonló helyzetbe, mint ez a fiatal család, aki el sem kezdte jóformán az életet együtt élni, máris hatalmas nehéz-
ségekkel kell szembenéznie. De reménykednek. Bíznak abban, hogy bármi is legyen az ára, biztosítani tudják a gyereküknek a gyógykezelést. Remélik, a kislányuk másik szemét sikerül megmenteni és bíznak az orvosokban: képesek lesznek meggyógyítani a gyereküket.
Minden elismerésem azoknak, akik tudomást szerezve, hogy Szendének segítségre van szüksége, gondolkodás nélkül tettek érte. Magyarországi ismerősök jótékonysági koncertet szerveznek, amelyhez ismert előadók társulnak önzetlenül. Borszéken is jótékonysági előadás lesz december 21-én, 18 órától a Tündérkert Virágai szervezésében.
Hatalmas az érdeklődés a magyarországi koncert iránt és tudom, hogy Borszéken is hasonló lesz a részvétel. Szükség van továbbra is a támogatásunkra, hisz következnek a sugárkezelések, újabb műtétek, rengeteget kell még utazniuk Debrecenbe és Kolozsvárra. Mindez költséggel jár, amit a család nem lesz, ahonnan előteremtsen. Szükség van arra, hogy biztassuk Mónikát és Róbertet, hogy Szende meg fog gyógyulni és együtt játszhat majd a többi gyerekkel.

860477_10151778340812027_2044258349_o

(Az írás a decemberi Források borszéki havilapban jelent meg.)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s