Levél a Borszékiekhez

Hogyan fejlődhet igazán Borszék és az Északi-Régió?

Levél a térség lakóihoz egy „plusz megbízásról”

Pár hónapja azt ígértem a borszékieknek: ha megbíznak újból a városuk vezetésével, el nem moccanok mellőlük. Most, hogy a parlamenti választásokon magam is indulni fogok a versenyben a régió képviseletéért: tartozom egy magyarázattal.

Kedves Borszékiek!

Sokat mérlegeltem az elmúlt hetekben, hogyan döntsek a felkérésre: jelöltessem magam az egyébiránt magyar anyanyelvű jelölt számára „esélytelennek” tartott 5-ös választókörzetben a parlamenti képviselői feladatra. Mindeddig esélytelennek mondták: matematikai alapon. Ez két okból is a vállalásra sarkallt.

Mi most együtt, Isten akaratával, változtathatunk ezen. Hogyan? És főként: miért?

Ismernek: Borszéken élek és szívvel-lélekkel a fejlődéséért dolgozom az önkormányzati csapatunkkal. Kis csapat, aki mer nagyot álmodni.

–          Képeslapok által őrzött városképünk újraépítésén dolgozunk.

–          Kijártuk azt: Borszék legyen benne a kormány és szaktárca pilot-programjában (Herkulesfürdő és Szulina mellett), így wellness-központ, kezelőközpont épüljön.

–          Hargita Megye Tanácsa mellénk állt, Borboly Csaba elnök a megye ezen térségében „lídervárosnak” hirdet és segít bennünket.

De amivel ötödik éve küszködünk – és a bizonytalan politikai helyzetben ennek a fékezőereje még erősebb: a törvénykezés fordulatszámokkal le van maradva ahhoz, hogy a tiszta, erős elképzeléseinket véghezvihessük.


Ötödik éve Borszék polgármestereként(előtte alpolgármesterként) tapasztalom: olyan finomításokon áll- vagy bukik a jövőnk, amelyek rendszerét a jelenlegi törvénykezés szétszedésével és vizsgálatával lehet felfedeznünk. Ám hiába tudjuk-érezzük mi helyben (Borszéken történetesen, de akármelyik Hargita megyei “borvizes” településen), mi kellene változnia ahhoz, hogy haladjunk, építhessünk – mindig ugyanoda lyukadunk ki:

1. vagy deficitesek a törvények, 2. vagy nem a helyiek, hanem az Államkassza lefölöző érdekét szolgálják.

Pedig nekünk itthon, az Otthonunkban kell megélnünk, boldogan, gyerekeinket nevelve és Itthon tartva.

Igazítsuk hát a törvénykezést is a magunk érdekéhez! – ezen több mint öt éve gondolkodom. A mostani egy igazi esély erre.

Ésszel és erővel.

Tehát: szakmai érvekkel – és izmos lobbival.

Erre vállalkozom mintegy “borvízpolitikusként”. Ezért szeretnék odamenni, ahol a törvényeket hozzák. Ki akarom verekedni magunknak, s a térség általunk való fejlődéséért, azt az utat, ahová továbbiakban szolidat, stabilan, építeni lehet.

NEM MENNÉK EL SEHOVÁ. Innen, Borszékről végezném a munkát – itt maradunk. Ez az Otthonom.

Hozzáállásom a következő: a december 9-i választásokig minden utamon a Borszék és térsége potenciálját, lehetőségeit ismertetni, terveinket ismertetni. Kampányom a borszékiek, és a térség turisztikai fejlesztésének kampánya: így keresem fel a településvezetőket, így szólok mindenkihez. Abban gondolkodom: a megkezdett fejlesztéseinkhez eleve elkel a media és a környező települések figyelme.

Akárha az október 10-i gyergyószentmiklósi nemzetközi turisztikai konferencián, ahol előadásomban értékeinket és az ittélők gazdasági-turisztikai érdekeit promováltam – erre szánom az elkövetkező másfél-két hónapomat. Körbejárni a vidéket, elmagyarázni a vezetőknek és az embereknek, mekkora életszínvonal-ugrásra készülünk mi Borszéken, és ennek milyen előnyei lesznek számukra.

Borszék országos fürdővárosi fénykorában mindenki nyert a fürdőző vendégeken: a tejet behozták Tölgyesről a hegyről, innen adtuk el a sajtot, a környező települések szerre olyan szolgáltatásokat találtak ki, amellyel maguknak is lekanyaríthatták a helyi hasznot az elégedett vendégek helyi kényeztetésével.

Én azt szeretném, ha mellettem állnának ebben a vállalásban. Azt szeretném, ha bíznának bennem. Bíznának annyira, hogy – ha valamilyen Isteni csoda folytán- támogatásukkal idén megtörnénk az eddigi “papírformát”, és mégiscsak bekerülnék a parlamenti képviselői testületbe, akkor vállalnám Önökért, akik ezzel megbíznak: 4 évig mintegy plusz megbízással küldjenek be az ügyünket személyesen intézni.

Hiszen jelenleg is, most is járok Bukarestbe: kilincselek és magyarázok.

De ezt kicsit erősebben kell csinálni, hogy haladjunk is. És senki nem fogja helyettem megcsinálni! – Segítséget kérhetek persze parlamenti képviselőktől, szívességet kérhetek ideig-óráig: hogy részleteiben, esetenként, vigyék ezt is az ügyeik mellett. De nekik a maguk körzetében, a maguk vállalásaival és ígéreteikkel van dolguk. Ez pedig teljességében az én dolgom! Mert az.

Az Önök bizalmával, mellyel a polgármesterre szavazatukban mutattak, sohsem élnék vissza! Azt ígérem meg itt és most: itthon maradok. Én itt leszek végig. A bukaresti vállalásom egy “továbbképző”, egy “kiküldetés lesz”. De én itthon dolgozom és itthon élek majd.

Ha pedig nem sikerülne elégséges szavazatszámot összegyűjteni más pártbéli versenytársaimhoz képest – a szavazatuk akkor sem veszik kárba: a szavazat-visszaosztásban ezáltal a Szórványban lévőknek segíthetnek.

Ezért hát arra kérem Önöket: mindenki menjen el szavazni December 9-én.

Ha pedig kérdésük volna, ha beszélgetni hívnának – egyeztessük: írjanak nekem a mikjzsf@gmail.com –ra, vagy a polgármesteri hivatalhoz adják be kérdéseiket.

Én is hívni fogom Önöket beszélgetni. Most indított blogomon pedig mindenről tájékoztatok, ami a választásokig történik ebben az ügyben.

Hívhatnak telefonon is: 0723/250411

És azon vagyok, hogy a következő két hónapban sorra kerülő találkozóinkon minél több helyen, minél részletesebben és világosabban, minél több kérdésükre  alkalmam adódjék válaszolni.

A mielőbbi találkozásunkig, tisztelettel:

Mik József polgármester

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s