Meghívó az Ó-sáros fürdőnk beüzemelési ünnepére /2012. október 27.

Beüzemelik az Ó-Sáros fürdőt

Vendégtoborzó ajándéknapot szerveznek a borszéki fürdőünnepen

Ugyan a hivatalos „országos jelentőségű fürdőváros” cím visszanyeréséig még van munka, Borszéken a szombaton tartott vendégtoborzó fürdőünnep alkalmával történelmi fejezetet jelölnek ki a település saját fürdőjének beüzemelésével. Mik József polgármester és csapata vendégtoborzóként ajándékba ad egy napot a hírvivőknek.

„Történelmet írunk szombaton, erre várunk mindenkit egy ajándéknappal: az Ó-Sáros fürdőnk beüzemelésével korszaknyitó szolgáltatást avatunk, amely a fürdővárosi értékünk visszaépítése folyamatában meghatározó eredmény” – bocsátja elő a rendezvény meghívójával Mik József polgármester.

A faanyagból újraépült Ó-Sáros fürdő az 1880-as évekbéli Ó-Sáros hasonmása: kívülről az akkori látvány újratervezésével, benn hideg és melegített borvizes medencékkel, szaunával és masszázzsal várja a vendégeket.

A szakminisztérium 300 ezer eurós támogatásával kivitelezett fürdőépítéssel az egykori európai hírű fürdőtelep immár megerősödő téli turistaszezonnal is tervezhet: a két éve avatott korszerű sípálya, sportcsarnok révén a remények szerint felpezsdül a település élete.

– Ingyenes programokat kínálunk szombaton, hiszen az a célunk, hogy az ünnepségre érkező vendégeink pénztárcától függetlenül belekóstolhassanak mindenbe, amit a természet adott: jó levegő, borvíz, panoráma és a kedveskedésünk forró itallal, jazz-zel. Amit mi kapunk: kommunikáció és hírvivők. Én Borboly Csaba megyeitanács-elnökkel együtt – aki „lídervárosnak” tervez minket – hiszek abban, hogy e régió nagy turisztikai erejének megszervezésén ügyködünk – mondta a polgármester, jelezve: éppen ezért iktatták a programba az 5 millió eurós büdzséből épülő wellnessközpont építőtelepe meglátogatását is: „már érzékelhető a telepről nézve is, mekkora nagyságrendű fejlődés készül itt”.

A szombati program során hirdetik meg az Üdvözlet Borszékről! fotópályázatot is. A december 4-ig tartó pályázatra beküldött felvételeket internetes szavazással rangsorolják, de különdíjakat is terveznek.

A szombati eseményre 12 órától sajtótájékoztatót szerveznek. Kérik, hogy a visszajelzésüket, esetleges szállásigényüket a mikjzsf@yahoo.com e-mail címre küldjék, illetve bármilyen kérdésben Mik József polgármester elérhető a 0723-250411 telefonszámon.

Borszék, 2012. október 25.

Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s